Подписаха споразумение за сътрудничество между Ловеч и Лавал
Подписаха споразумение за сътрудничество между Ловеч и Лавал / снимка: пресцентър на община Ловеч

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев подписа във френския град Лавал споразумението за съвместна дейност между двата града, съобщиха от пресцентъра на общината. На тържествената церемония в кметството на Лавал са присъствали Негово Превъзходителство Посланикът на Република България във Франция - Марин Райков, официална делегация от Испания, Патрик Мусе, президент на Асоциация "Доверие България ", членове на асоциацията и българският художник Никола Манев.

Кметът на Община Ловеч приветства домакините и им благодари за гостоприемството и отношението към българската култура чрез фестивала "Български отзвуци". Пътят на сътрудничеството проправиха младите хора и изкуството и това е правилният път за развитието и съвместните проекти на двата града, каза Казанджиев.

Негово Превъзходителство Посланикът на Република България във Франция Марин Райков поздрави ръководствата на градовете Ловеч и Лавал за постигнатото сътрудничество и изрази увереността си, че в бъдеще време то може да се насочи в приоритетните дейности за развитието на двата града.

Зам.-кметът по международните отношения и децентрализирано сътрудничество в Лавал г-жа Маршан приветства кмета на Община Ловеч и подчерта, че през изминалите години на сътрудничество са поставени основите за развитие на отношенията между двата града и за в бъдеще.

Подписването на споразучението съвпадна с празник на Асоциация "Доверие България", която чества 20 години от своето създаване. Организацията е в основата на добрите контакти между Ловеч и Лавал.