Плевенчанка получава национална награда за доброволно кръводаряване
Плевенчанка получава национална награда за доброволно кръводаряване / netinfo

Десислава Динева, доброволец на младежкия Червен кръст Плевен, ще получи награда за заслужил, дългогодишен кръводарител и личност, допринесла за популяризиране на доброволното и безвъзмездно кръводаряване в България. Това съобщават от пресцентъра на БЧК Плевен.

Заедно със студентката по медицина в МУ Плевен отличия ще получат още девет кръводарители от цялата страна на специална церемония в столицата. Тя се провежда по повод 14 юни – Световен ден на доброволния кръводарител.

Плевенската Червенокръстка организация съвместно с Районния център по трансфузионна хематология Плевен са номинирали трима безвъзмездни доброволни кръводарители, но само Десислава Динева е избрана. Номинациите са определени на база брой кръводарявания, възраст и принос в кампаниите за привличане на доброволни кръводарители.

По повод Световния ден на доброволния кръводарител в Плевен се организира и информационна кампания на 13 юни от 10,00 до 16,00 часа в централната част на града. Доброволци ще разпространяват листовки и ще обясняват на гражданите къде и как може да се дари кръв.

От двете организации изказват благодарност към всички доброволни и безвъзмездни кръводарители.