Плевен стана първият град в страната с високоскоростен интернет в тролейбусната мрежа
Плевен стана първият град в страната с високоскоростен интернет в тролейбусната мрежа / archive.dariknews

На среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и Стела Христонева - представител за Северна България на един от големите интернет доставчици, представиха въвеждането на нова услуга в Плевен, реализирана по съвместна инициатива.

От 1 октомври 2014 г. във всички нови тролеи в мрежата на градския транспорт в Плевен започва работа по осигуряване на напълно безплатен високо скоростен 3G достъп (трето поколение технология) достъп до интернет. Капацитетът на връзката е 12 гигабайта и услугата ще се ползва без да е необходимо въвеждането на парола.

За целта, всеки тролей ще бъде снабден с безжичен рутер който ще осигурява възможност на пасажерите, чрез своите смартфони, таблети и други устройства да бъдат в „мрежата”, ползвайки всички възможни начини за комуникация като Facebook, Skype и др., без да ползват личните си абонаментни пакети.

Интересното и полезно тук е, че всеки потребител ще може да проследява движението на тролеите по дадено трасе, както дори и да бъде отчетен и водача на съответния тролей.

Проф. Стойков отбеляза, че Плевен е първият град в страната, в който се въвежда тази услуга, специално в тролейбусната мрежа.