avio
avio / uag georgi benkovski
Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” отбеляза празника на авиацията и Военновъздушните сили 16-ти октомври. В празничния ден мероприятията започнаха с тържествен строй на личния състав. Заместник-командирът подполковник Ангел Николов произнесе приветствено слово. Той се позова на историческите факти и събития, поставили началото на 105 годишната българска военна авиация. Награди по повод празника бяха връчени на военнослужещи и цивилни служители, отличили се при изпълнение на служебните задължение. С едноминутно мълчание и поднасяне на цветя бе почетена паметта на загиналите летци.

avio
uag georgi benkovski
         

Мероприятията, посветени на празника продължиха с провеждане на футболен турнир. Чрез теглене на жребий отборите бяха разпределени по групи на две игрища и бе дадено начало на срещите. Аплодирани от своите колеги отборите показаха добри футболни умения и висок спортен дух. Във финалната среща сили премериха отборите на инженерно-техническия състав и Ескадрила КИНС.

avio
uag georgi benkovski
 

Призовото първо място завоюва отборът на ЕКИНС, реализирал най-много попадения в противниковите врати. Подп. Ангел Николов връчи на победителите купата и поздрави всички участници за спортсменската игра.

avio
uag georgi benkovski