От БДЖ увеличават капацитета на влаковете за празниците
От БДЖ увеличават капацитета на влаковете за празниците / archive.dariknews

От 30 декември 2013-та г. Холдинг „Български държавни железници" увеличава с допълнителни вагони влаковете, които пътуват по основните направления в страната. Увеличаването на капацитета на влаковите композиции ще е валидно о 6 януари 2014-та включително. Това съобщиха отсайта на железопътния холдинг.

Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни. От дружеството напомнят, че при закупуване на билети за отиване и връщане могат да ползва намаление от 10 до 30% от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

На 30 декември допълнителни вагони са осигурени за съставите на пет бързи влака със задължителна резервация по направленията София - Бургас (Чайка), София - Бургас (Слънчев бряг), Бургас - София (Слънчев бряг), София - Горна Оряховица (Янтра) и Горна Оряховица - София (Янтра).

Допълнителни вагони ще има и за девет бързи влака по направленията София - Бургас, Бургас - София, София - Варна, Варна - София, София - Пловдив, Пловдив - София, София - Стара Загора, София - Русе и Русе - София.