Осъдиха четирима, разпространявали наркотици
Осъдиха четирима, разпространявали наркотици / Дарик Плевен

Плевенският окръжен съд постанови затвор за четирима плевенчани, които разпространявали наркотици. Тартор на групата бил 35-годишният Цветомир П., той е обвинен, че от януари до 11 май миналата година в Плевен образувал и ръководил организирана престъпна група с членове Цветомир Д, на 27 год., Димитър К., на 29 год. и Мариян П., на 23 год. Те пласирали хероин, амфетамин и марихуана.

Съдът постанови 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за Цветомир. От наказанието ще бъде приспаднато времето, в което е бил задържан под стража - от 11 май до 24 юни 2010 год., след което мярката е изменена в домашен арест.

Цветомир Д. е осъден на 3 месеца месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Той доброволно се предал на органите на властта, разкрил всичко, което му е известно за групата и по този начин съществено е улеснил разкриването и доказването на извършените от групата престъпления.

За следващия участник - 29-годишния Димитър К., наказанието е също 3 месеца затвор при първоначален строг режим. Срещу него има второ обвинение за това, че по време на ареста у него е намерен хероин за 70 лв.

4 месеца при първоначален строг режим е присъдата на Мариан П., тя е приведена в изпълнение. 23-годишният плевенчанин има и условна присъда, която също е приведена в изпълнение. Тя е от 3 месеца и 8 дни лишаване от свобода по друго дело от 2007 год. на Плевенски окръжен съд.