Огнеборци отводняваха и гасиха пожари през почивните дни
Огнеборци отводняваха и гасиха пожари през почивните дни / снимка: Дарик Плевен

На няколко сигнала за отводняване след бурята на 7 август вечерта са се отзовали служители на Районно управление Пожарна безопасност и спасяване в Плевен. Отводнявани са мази на ул.„Иван Вазов" и на ул. „10-ти декември", подземни гаражи на ул. „Ген. лейтенант Ат. Стефанов" в града. Пожарникарите са отстранявали и паднали дървета по пътя Плевен - Бръшляница.

Екипи на ТЗ "Гражданска защита" са оказали помощ и съдействие при отводняване на помещения в Областна Администрация Плевен и отстраняване на опасни дървета в града, на бул. "Христо Ботев".

През последните три дни са гасени и няколко пожара в областта, завършили с материални загуби. На 8 август в 21.20 часа е получено съобщение за пожар в тролейбус в Плевен, който се намирал на тролейбусното обръщало в началото на парк „Кайлъка". Унищожена е част от високоволтовата инсталация на тролейбуса, причината за произшествието е късо съединение.

По-рано същия ден е постъпил сигнал за пожар в частна селскостопанска постройка в село Мечка. Изгорели са около 60 кв.м. покривна конструкция и 2 тона фураж, спасена е обитаема къща. Причината за възникването на огъня е детска игра.