/ dariknews.archive
Информация за актуално състояние, финансовите резултати към края на 2018 г. и програмите си развитие за новата 2019-та представят този месец пред комисии в Общински съвет-Плевен, търговските дружества с общинско участие. В деловодството на местния парламент такива са внесли: „Дентален център І - Плевен” ЕООД, „Тибор” ЕАД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД, “Паркстрой” ЕООД, "ДКЦ ІІI - Плевен" ЕООД, "ДКЦ ІІ - Плевен” ЕООД и „Инжстрой” ЕООД.

Мартин Митев: Бюджет 2019 стъпва на реални данни, а не на кухи обещания и обеми

Съгласно резолюция на председателя на ОбС - Плевен, Мартин Митев, всички финансови справки и програмите за развитие на фирмите ще се обсъждат в ПК по “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев и ПК по „Бюджет и финансова политика” с председател Пепо Петков“. Реда за обсъждането и сроковете за това е разписан в общинската Наредба №8 за условията и реда за упражняване правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества.

В наредбата е посочено, че програмите за развитие на дружествата за същата година се утвърждават ежегодно от Общинския съвет в срок до 31 март на всяка календарна година, като проектите за тях се представят до 31 януари на съответната година.

Не знам къде някои видяха драстично увеличение на данъците в община Плевен, заяви председателят на ОбС

През февруари комисии към Общинския съвет разглеждат за сведение предварителните отчети на търговските дружества с общинско участие, а окончателните такива за годината се внасят до края на март, след което се гледат и на заседание на Общинския съвет.

Представените от общинските фирми справки и програми за развитие са публикувани на интернет страницата на Общински съвет - Плевен /https://obs.pleven.bg/bg//, категория „Заседания“/ „Заседания на постоянни комисии“/ „Материали за заседания на постоянни комисии за февруари 2019 г.“ https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedaniya-na-postoyanni-komisii-za-mesets-fevruari-2019-g

Предстои насрочване на дати за заседанията на комисиите.