Общински съветник внася питане за мистерията в Коиловци
Общински съветник внася питане за мистерията в Коиловци / dariknews.bg

По повод случая със странните френски парашутисти, които се приземиха на нива край Коиловци, общинският съветник от групата на БСП Иван Дачев, отправя питане към кмета на Плевен проф. Д-р Димитър Стойков.

В питането на общинския съветник се казва: „Според публикации в печатни и електронни медии и телевизионни излъчвания, населението на село Коиловци е силно притеснено и живее в страх, след инцидента станал на 16 октомври през нощта в землището на селото.
Поради липса на официална информация от страна на компетентните органи, в медиите и сред хората в Коиловци битуват различни версии, които всяват напрежение.
Петимата чужденци, които влязоха в конфликт с трима местни жители са представяни, ту като безобидни туристи, любители на екстремни спортове, ту като терористи. Мистерията се засилва от редица въпроси, които за сега нямат отговори".

Иван Дачев поставя два въпроса към кмета на Плевен в качеството му на председател на Съвета по сигурност и като отговарящ за опазването на обществения ред. Въпросите, които съветникът поставя са: С каква информация разполага кметът по случая и какви мерки, според своите правомощия е предприел, за да гарантира сигурността на жителитена село Коиловци.