Община Ловеч обяви конкурс за бизнесмен и инвеститор на 2014 г.
Община Ловеч обяви конкурс за бизнесмен и инвеститор на 2014 г. / dariknews.archive

Община Ловеч обявява конкурс за признание на приноса в развитието на икономиката в общината, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Направленията са две - „Инвеститор на годината" и „Бизнесмен на годината". Право на участие имат всички фирми, осъществяващи дейност на територията на общината, те може да кандидатстват и с повече от една номинация. Предложенията се приемат в общината до 15 април т. г.

Наградата „Инвеститор на годината" се присъжда за направени инвестиции през миналата година. За постижения през 2014 г. е и наградата „Бизнесмен на годината", тя се връчва в три категории - малки предприятия (до 50 работници на трудов договор и годишен оборот до 5 млн. лв.), средни предприятия (до 250 работници на трудов договор и годишен оборот до 15 млн. лв.) и големи предприятия (над 250 работници на трудов договор и годишен оборот над 15 млн. лв.).

При подаване на номинациите се попълват анкетни карти, в които за „Инвеститор на годината" се посочват историята на фирмата, общо приходите от дейността и реализираните инвестиции на територията на община Ловеч за предходната година, както и ръстът на инвестициите. Анкетната карта за „Бизнесмен на годината" включва история на фирмата, общо приходи от дейността и реализирани инвестиции за предходната година, средносписъчен брой работни места, открити нови работни места, ръст на работната заплата, данъчен принос към общината, просрочени или необслужени задължения към държавата.

 

 

Победителите ще получат отличията си на специална церемония. Те ще бъдат класирани от Консултативния съвет за икономическо развитие на община Ловеч