ОбС даде съгласие за амбициозен проект за спортни площадки в ОУ„Д-р Петър Берон
ОбС даде съгласие за амбициозен проект за спортни площадки в ОУ„Д-р Петър Берон / dariknews.archive

Общински съвет - Плевен даде съгласие Община Плевен да кандидатства за финансиране с проект за благоустрояване и озеленяване на училищния двор на ОУ „Д-р Петър Берон" - гр. Плевен, първи етап. Проектът ще бъде внесен в Министерството на младежта и спорта /ММС/ съгласно Наредба №2 за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения.

„Става дума за един доста сериозен и амбициозен проект. Общата му стойност е 1 821 699,97 лв. с ДДС и включва 11 обекта - спортни площадки и игрища, беседка, класна стая на открито, опитни полета и зони за отдих", информира Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев. Той допълни, че проектът е преминал през съгласувателни процедури, включително и през Експертен съвет по устройство на територията към Община Плевен и одобрението на главния архитект.

Решението на съветниците касае кандидатстването на Община Плевен пред Министерството на младежта и спорта по първия етап на проекта, който е на стойност 1 079 061,32 лв. с ДДС. Този етап включва изграждане на 100-метрова пътека за бягане, трасе за дълъг и троен скок, спортно игрище за футбол, игрище за тенис корт с трибуни и осветление, площадка с фитнес уреди на открито. В цитираната по-горе Наредба №2 е посочено, че „...кандидатът трябва да осигури строителен и авторски надзор съгласно изискванията на ЗУТ", т.е. разходите за това не са допустими за финансиране от ММС и трябва да бъдат осигурени от Община Плевен. Става дума за сума в размера на 40 900 лв. без ДДС, за която местният парламента даде съгласието си да бъде от общинския бюджет.