Обявяват свободните места в детските градини на сайта на общината
Обявяват свободните места в детските градини на сайта на общината / netinfo

Свободните места в детските градини и ясли в Ловеч ще бъдат обявявани на сайта на Община Ловеч, съобщи кметът Минчо Казанджиев. Целта е родителите да имат навременна информация. Всяка от градините също ще обявява свободните места за децата.

С предоставянето на тази информация ще се даде възможност записването на децата да става през цялата година. Родителите пък ще се съобразят с възможностите на градините и яслите.

Най-много са свободните места в ОДЗ „Слънце” в първа група- от 3до 4 годишна възраст – 24 места. Във втора група / 4-5 годишните/ и в трета група /5-6 годишните/ има по 10 свободни места. Нощуващата група /3-7 годишните/ в същото детско заведение има 9 свободни места.

С 30 свободни места е втора група /4-5-годишните/ на ЦДГ „Снежанка”. Там в първа група има 14 места, а в трета – 6 места.В ЦДГ „Теменуга” има 18 свободни места за деца от 3 до 6-годишна възраст. В ЦДГ „Зора” има 3 свободни места в групата на децата от 6-7 години.

В ЦДГ „Мария Сиркова” има две свободни места в първа група, три – във втора и едно – в трета група.

Молбите се приемат от директорите на детските заведения и те нямат право да отказват това. Сред най-натоварените градини са „Зора” и „Първи юни”, посочи кметът Минчо Казанджиев. Той напомни, че всяка градина и ясла има изработени критерии за прием на деца и те са съобразени с основните критерии, определени от кмета на общината.

Сред тези изисквания са, че детското заведение трябва да осигури място на дете, чието братче или сестриче е в същата градина или ясла. С преференции са многодетните семейства.Важен е и териториалния принцип, тоест районът, в който живее детето.