Новият областен на Ловеч започва с почистване на речни корита и обрасли пътища
Новият областен на Ловеч започва с почистване на речни корита и обрасли пътища / archiv.DarikNews

Поех поста заради самия себе си, но не заради кариерна реализация, а за това, че виждам един път, по който Ловешка област трябва да продължи да функционира и да постига нова резултати в това трудно време. Това заяви днес, 24 юни, новоназначеният областен управител на област Ловеч Милко Недялков. На втория си работен ден той покани на среща народните представители от областта Корнелия Маринова и Николай Нанков, д-р Емил Райнов и Димитър Горов, Кирил Колев, кметовете на общините и председателите на общинските съвети от региона, медиите. Сред гостите беше и Венцислав Йотов, един от бившите областни управители.

На срещата присъстваха и Ваня Събчева и Сашо Данков - последните областни управители преди встъпването в длъжност на Недялков /Данков все още е зам.-областен управител/.

Новият областен на Ловеч започва с почистване на речни корита и обрасли пътища
netinfo

Първата ми основна задача, която в по-дългосрочен план е да продължи работата по областната стратегия за регионално развитие 2014-2020 г. Всички кметове на общини ще имат моето рамо за почистване речните корита, скоро ще има съвместна среща с представители на Басейнова дирекция по тази тема. Друга важна задача са обраслите пътища и тя ще бъде решена в краткосрочен план.

Недялков се обърна и специално към председателите на общинските съвет да изпращат материалите за заседания преди провеждането им, за да се произнесе областна администрация предварително и по този начин да не се стига до връщане на решения и до съдебни дела.

Поздравления Недялков получи от всички народни представители. Те изразиха задоволство от това, че именно той е назначен на поста и му пожелаха успех.
Досегашният областен управител Ваня Събчева декларира пълната си подкрепа към по-нататъшната работа на Недялков, като подчерта, че остава на работа в администрацията и е готова да сътрудничи по всички въпроси.
Милко Недялков бе назначен за областен управител в решение на Министерски съвет № 369 от 20 юни.

Недялков е роден на 6 май 1956 г. в Ловеч. Възпитаник е на Езиковата гимназия в града. Завършва журналистика в СУ "Климент Охридски" и докторска дисертация по проблемите на печата в Москва.
Работил е в "Българска фотография", Дом за политическа просвета, в-к "Дума". Носител на наградата на СБЖ за разследваща журналистика и на "Ловешки меч" през 2003 г. Председател е на Общински съвет Ловеч от 2003 г. до 2011 г.
Преди встъпването си в длъжност е репортер на в. „Преса". Дълги години списва и в. „Ловеч Прес".
Женен, със син и дъщеря.