НАП проверява богати ловчалии
НАП проверява богати ловчалии / netinfo

22 проверки на физически лица за установяване на факти и обстоятелства относно притежаваното и декларирано от тях движимо и недвижимо имущество се извършват в момента от ТД на НАП Ловеч. Това съобщи Калина Радоева, пи ар на дирекцията.

Основната цел на проверките и ревизиите е органите по приходите да установят имущественото състояние на физическите лица и направените от тях разходи, както и всички източници на доходи, да съпоставят притежаваното имущество и направените разходи с декларираните и получените доходи и да определят дължимите данъци и задължителни осигурителни вноски. След приключване на проверките при констатирани несъответствия ще бъдат възложени ревизионни производства, допълват още от ТД на НАП Ловеч.

В случаите, когато се установи, че имущественото и финансовото състояние на лицата превишава значително размера на декларираните и получени от тях доходи и не може да се докаже произходът на средствата за придобиване на съответните имущества, ТД на НАП Ловеч ще уведомява по съответния ред Окръжна прокуратура Ловеч.

Тези проверки са част от процеса на постоянен контрол от страна на НАП в Ловеч и цялата страна по спазването на данъчното и осигурителното законодателство от физическите и юридическите лица.