1
1 / obshtina.lovech
17-годишен ученик беше награден от кмета на Ловеч Корнелия Маринова за това, че намерил и предал в полицията портфейл с много пари, лични документи и дебитни карти. За доблестната си постъпка Петър Пепов Иванов получи грамота и подарък от общината.

Възпитаникът на Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов” преди дни намерил портмонето с парите и документите. Младежът бил на възпитателно дело и като си тръгвал, съзрял на пейка пред стоматологичната поликлиника портфейла. Без да се колебае, той го предал на дежурните полицаи в районното управление. Много бързо била намерена и собственичката, която е безкрайно благодарна на момчето.

Ученици предадоха в полицията портмоне с пари и документи

По предложение на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни младежът е отличен с грамота и топло зимно яке. В грамотата се посочва, че „достойните постъпки са пример за всички граждани на държавата, а достойните граждани са най-голямото богатство на нашия град. Ние вярваме, че добротата е водеща сила и променя света!“.

На срещата с кмета Корнелия Маринова Петър разказа, че е от Троян, че обича животните и мечтае да стане ветеринарен лекар. "Днес получаваш „шестица“ за тази постъпка, защото добрите дела винаги се награждават рано или късно", каза градоначалникът.