cigulka
cigulka / archive

„Музикалните фестивали и конкурси- крешендо и диминуендо" е мотото на Кръгла маса, която ще се проведе днес в пресклуба на БТА в Плевен. Модератор на събитието ще бъде доц. д-р Момчил Георгиев - програмен координатор на Международния фестивал „Софийски музикални седмици" .

Специални гости на Кръглата маса, която ще започне в 14:00 часа ще бъдат Васил Василев - член на Националния съвет на Българската асоциация на работодателите в областта на културата, доц. д-р Георги Арнаудов - зам.- ректор на Нов Български университет, от областната администрация и Община Плевен.

Програмата:

14.00-14.30 -„Предизвикателства пред фестивалите и конкурсите у нас днес" - доклади на проф. Пламен Джуров и доц. д-р Момчил Георгиев. 14.30-15.00 - Доклад д-р Любомир Кутин - „Фестивалите като фактор в развитието на младите музиканти".
15.00-15.30 - „Значение на фестивалите и конкурсите за местните общности" - доклади на доц. д-р Даниела Дикова „Социално значение на фестивалите" и „Необходимостта от конкурси за развитието на читалищната дейност" и на Су Ми Ким (Южна Корея) „Подходи в реализацията на конкурсите в България".
15.30-16.30 - Дискусия
16.30 Закриване.