/ ОД на МВР-Плевен

Специализирана полицейска операция срещу производството и разпространението на наркотични вещества е проведена на територията на село Румянцево, област Ловеч и село Девинци, област Плевен.

Задържаха обявен за национално издирване, притежавал наркотици

В акцията, под ръководството на Районната прокуратура в Червен бряг, са участвали служители на Криминална полиция, отдел „Разследване“ и Специализирани полицейски сили при ОД на МВР-Плевен и колегите им от РУ-Червен бряг.

В хода на процесуално – следствените действия на адрес в село Румянцево, в специално изградени помещения и в момент на отглеждане на растения от рода на конопа са задържани двама мъже - 33 годишен от София и 41-годишен от Червен бряг. 

Образуваха досъдебно производство за незаконно притежавано оръжие и наркотици

Криминалистите иззели 1000 растения от рода на конопа с различна височина и 20 изсушени растения, с общо тегло 2 кг. За растежа им се "грижело" специално технологично оборудване  - 4 климатични инсталации, 51 луминесцентни лампи, 50 вентилатори. В помещенията са намерени и 70 туби с различна вместимост, съдържащи течен тор, 40 чувала торо-почвена смес, 9 влагомера и 10 термометра.

В жилище в с. Девинци, обитавано от 33-годишния мъж, служителите на реда открили  2 г кокаин и 3г хероин. След изтичане на 24-часовите полицейски мерки, с прокурорско постановление двамата мъже са задържани за 72 часа.