/ iStock/Getty Images
Второ издание на Фестивала на къдроглавния пеликан ще се проведе край град Белене, съобщиха от Дирекция на Природен парк (ПП) "Персина", която е организатор на форума. 

И тази година форматът на фестивала се запазва информационно-образователен с природозащитна насоченост, като темата за опазването и възстановяването на местата за гнездене на къдроглавите пеликани е в основата на организацията, каза пред БТА Даниела Каракашева от Дирекцията на парка.

"Идеята е да се популяризира необходимостта от съхранение на местата за почивка и гнездене на този световно застрашен вид птица", добави тя. 

Фестивалът на къдроглавия пеликан ще се проведе пред Посетителския център на ПП "Персина" на 3 и 4 юни. Има фиксирани часове с активности, ателиета, беседи, арт куклен театър и концерти. Входът е свободен.

Фестивалът е част от дейностите по проект "Животът на пеликана", в който Дирекция на ПП "Персина" си партнира с  Българското Дружество за защита на птиците и още шест международни партньори. Той се провежда и с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България".
БТА