Какво пишат вестниците днес
Какво пишат вестниците днес / Дарик Плевен

Една е основната тема тази сутрин във вестниците - хода на изборния процес и резултатите на този етап от преброяването.

Пълна изборна ... каша - това е заглавието на първа страница в "Посредник". Става дума най-вече за това, че стотици жители на Плевенска област не успяха да упражнят правото си на глас.

"Изборите къртят!" е озаглавена снимка в ежедневника на първа страница. Жители на Дисевица гледат как в петък багер кърти положения в сряда вечерта асфалт.

Апатията на младите се изправи срещу активността на старите на изборите, малко жалби и "уникални" бюлетини имаше в Общинската избирателна комисия в Плевен, а според Българското сдружение за честни избори и граждански права такъв хаос не е имало досега.

В "Посредник" ще разберете и кой от кандидатите за кмет на Община Плевен за какво е пуснал гласа си вчера. С идеята да дойде по-добро гласува и 100-годишната баба Парашкевица Петкова. Тя не пропуска избори и гласува на всеки от тях, а заедно с нея за първи път гласува и 18-годишната й пра- пра внучка Кремена.

Същите са заглавията и акцентите и в ежедневника в. "Посоки". Водещото заглавие е, че според Exit Poll в Плевен балотаж ще има между доц.Димитър Стойков и Найден Зеленогорски. В изборния 23 октомври 124 530 души избираха президент и местна власт в община Плевен.

Срокът за проекта за водния цикъл на Плевен е до февруари 2012 година, пише още изданието. И припомня как е разпределена собствеността на водните дружества в общините в страната и какво е положението в Плевен. Именно собствеността е една от основните причини да не може все още да се реши проблемът с проекта за водния цикъл на Плевен.

53 на сто от родителите у нас напълно подкрепят въведените с наредба на Министерството на здравеопазването правила за хранене в детските градини. Това сочат резултатите от проведена анкета. Около 40 на сто от анкетираните са заявили, че подкрепят наредбата, но се притесняват дали новите правила ще се прилагат от всички градини.

По-добри условия за образование искат студенти медици от Плевен и техните колеги от медицинските университети в страната. Младите лекари напускат по принуда страната ни заради липсата на реализация и адекватно заплащане, се казва в позицията на студентите. Промяна е нужна, защото ние сме донори на медици за Европа, казва ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Григор Горчев.

Открадната колекция монети с нумизматична стойност бе открита от служители на ГДБОП. При акцията на антимафиотите в столицата е задържан 42-годишният Х.Н.от Плевен, Пише "Посоки". В четвъртък в ГДБОП получили информация за местонахождението на колекцията и евентуалната й продажба и спипали плевенчанина.