Испанци ще строят комплекс за производство на биоенергия
Испанци ще строят комплекс за производство на биоенергия / netinfo

Втора испанска компания е проявила интерес към инвестиции в производство на биоенергия от технически култури на територията на Плевенска област. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Инвестиционното си намерение испанците са заявили по време на работна среща с губернатора Цветко Цветков. Испанските инвеститори са изразили желание да построят комплекс за производство на биоенергия на територията на общините Гулянци и Никопол. Според плановете, комплексът ще заработи през 2009 г. и ще включва рафинерия за биодизел, инсталация за добиване на сурово рафинирано масло, складово депо и ново пристанище. Инвестицията е за над 60 милиона евро. В изпълнението на проекта ще могат да участват и местни фирми. Продукцията ще бъде предназначена главно за износ в Австрия, Германия, Румъния, Сърбия и за вътрешния пазар.

На 6 февруари ще се проведе втора работна среща, на която ще бъдат обсъдени възможностите за реализацията на проекти, свързани с екологичната и ВиК инфраструктура в региона.