Искания за експертизи отложиха заседанието по “Автобусни превози”
Искания за експертизи отложиха заседанието по “Автобусни превози” / Дарик Плевен

За 2 ноември е отложено следващото заседание по делото "Автобусни превози" в Окръжен съд Плевен. Заседанието е по повод постъпили възражения срещу оповестените списъци с приети и неприети вземания на кредиторите на общинското дружество, припомни съдия Силвия Кръстева, пресаташе на Окръжен съд.

Има възражения на "Соф Ко" срещу вземания на Община Плевен, възражения на местната администрация срещу вземания на "Соф Ко". Останалите, които са подали възражения, са юридическо лице и няколко физически лица срещу неприети вземания по отношение на тях. Делото е отложено, тъй като и "Соф Ко", и едно от физическите лица са направили искания за експертиза за установяване размера на вземанията им по отношение на главницата и на лихвите. Това налага да се назначи вещо лице, тъй като се изисква да се извърши проверка по документацията и да се направят изчисления, които съдът не може да извърши в момента.

Заключението трябва да бъде депозирано най-късно 7 дни преди датата на заседанието. Дори ако това не се случи в този срок, заседание може да се проведе на насрочената дата. Ако страните не възразят и изрично заявят това в залата, експертизата може да се приеме като годно доказателство. В такъв случай няма пречки да се докладва заключението, да се приеме и да се върви към приключване на производството по възраженията относно вземанията на кредиторите на "Автобусни превози", каза още съдия Кръстева.