Хороскоп: Какви са астротенденциите пред зодиите през 2016-та?
Хороскоп: Какви са астротенденциите пред зодиите през 2016-та? / ThinckStock/Getty Images

2016 година е под влияние на числото 9, което е под влиянието на Марс. Приема се, че 9 носи голяма активност, битки, конфликти, както и важна тенденция към привършване и финализиране на планове, проекти и задачи, които са започнати преди месеци или години и сега е добре да приключат. Това каза пред БГНЕС астрологът Татяна Янковска.

Теоретично числото девет се характеризира с голямо напрежение и проява на крайности в ситуациите. Девет засилва стремежите към просперитет и по-голяма финансова стабилност. Нещо повече - през 2016 година ще сме в състояние да тръгваме към по-рисковани начинания, без да се страхуваме и колебаем.

Новата 2016 година ще ни прави по-искрени, по-градивни и независими. Волята ни през тази година ще е по-крепка, което ще засилва способността да устояваме на житейските трудности.

На хората, които действат неуморно, отговорно и честно - спортисти, военни, някои политици, машинни инженери, на лицата поддържащи обществения ред, 2016 година ще донесе престиж, награди, признание.

Фигури, посветили себе си на религиозна или духовна дейност също ще се радват на постижения и признание.

Що се отнася до България, Новата 2016 година ще стартира с предизвикателства, като постепенно житейският ритъм ще стане по-балансиран.

Едва ли ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, тъй като от гледна точка на астрологията, не се очертава да настъпят съществени промени.

Ретроградните движения на Юпитер са от 8 януари до 9 май, на Сатурн - от 25 март до 13 август, на Марс - от 17 април до 30 юни. През 2016 година Меркурий ще бъде ретрограден от 5 до 25 януари, от 28 април до 22 май, от 30 август до 22 септември, както и от 19 декември 2016 до 8 януари 2017 година. Звездите препоръчват по време на периодите на ретрограден Меркурий да не се стартират нови проекти, да се въздържаме от подписването на дългосрочни договори, както и от сключването на брак... Статистиката показва, че инициативи, стартирали в период на ретроМеркурий често се развиват по-бавно и не според очакванията. И често се налага някои проекти да бъдат стартирани отново, а големи договори - може да се наложи да бъдат променяни, оспорвани или прекратени.

Периодите на ретрограден Меркурий увеличат опасността от инциденти, технически аварии, загуби на вещи, пари или документация. Затова през тези периоди се изискват повишена бдителност и съобразителност. 

ОВЕН

И през 2016 година ще продължате да се вълнувате от риска, от състезанието и победата. Ще се втурвате към тях с устрем, който изглежда свръхестествен. Благодарение и на Венера, през януари, от 17 февруари до 11 март, от 6 до 30 април, през май, както и от 12 юли до 5 август и от 18 октомври до 11 ноември 2016 г. ще се превръщате в неудържима и неустоима любовна стихия.

Астротеоретично има условия за продължителни бизнес контакти с чуждестранни делови партньори.

По отношение уреждането на юридически проблеми, както и при пътувания в чужбина ще бъде далновидно да проявите повечко такт, дипломатичност, търпение и толерантност.

Има условия за получаване на по-висока образователна степен или допълнителни сертификати.

По отношение на кариерата, усетът Ви за напредък и амбиция може да Ви донесе забележителни постижения. Но! Въздържайте се да предизвиквате тези, които са по-висшестоящи от Вас. Не се въвличайте в борби за власт, защото по този начин може да загубите това, за което сте положили много години усилия. През цялата 2016 година продължавате да преоткривате своята сила и своята независимост.

Връзките Ви може да се окажат изложени на риск, тъй като много страстно копнеете за новости и свобода.

ТЕЛЕЦ

Притежавате силно съзнание за връзката на материалното с духовното. Затова ще бъдете истински щастливи, когато приятелите, деловите партньори, любимите хора търсят утеха, подкрепа и опора във Вас.

Юпитер, известен като големия благодетел продължава да ви закриля и може да ви донесе значимо повишение, печалба от лотария или спортния тотализатор, чудесна любов, пътешествия...

На онези Телци, които се надяват да станат родители, късметът на Юпитер определено ще е с тях.

По отношение на бизнеса, инвестициите ще могат да бъдат изгодни, ако устоите на импулса да рискувате прекалено. Поставете бизнес решенията си на здрава основа, а не върху "подвижните пясъци" на надежди, вдъхнати от измамни приятели или познати.

Не рискувайте във финансовата сфера от 5 до 25 януари, от 28 април до 22 май, от 30 август до 22 септември, от 19 декември 2016 до 8 януари 2017 година.

Почивайте достатъчно, тъй като от време на време нервното напрежение може да става доста високо.

Пазете личните си тайни!

Как флиртуват мъжете от различните зодии?

БЛИЗНАЦИ

В деловите партньорства, а и в личните връзки през 2016 година може да се наложи сериозно да балансирате "по ръба" без осигурителна мрежа.

Прекрасно осъзнавате, че по въпроси, свързани с кариерата или очаквани постъпления по линията на дългосрочни договори, "вървите по тънък лед", като запазването на равновесие ще се окаже изключително енергоемка задача.

Въпреки че в публичното пространство по-често ще сте приветливи и дружелюбни, през 2016 г. ще е необходимо да отделяте повечко време да "презареждате батериите си".

Не приемайте служебните тревоги твърде присърце, за да не си причините здравословни дискомфорти, поради прекомерни отговорности и безпокойства!

Ако някъде има хронични здравословни затруднения, погрижете се за тяхното своевременно предотвратяване и овладяване.

По време на периодите на ретрограден Меркурий, а именно: от 5 до 25 януари, от 28 април до 22 май, от 30 август до 22 септември, както и от 19 декември 2016 до 8 януари 2017 година се въздържайте от подписване на дългосрочни договори и сделки и бъдете максимално бдителни във всички видове пътувания.

Следете много проницателно текущата ситуация в работата, бизнеса и кариерата, където реалността може да бъде много, много по-различна от това, което се вижда на повърхността ... или от това, което Ви шепнат ласкателите!

РАК

Неусетно омайвате и омагьосвате аудиторията. В очите на околните ще изглеждате просто невероятни. Това в никакъв случай не бива да Ви успокоява.

Ситуацията в кариерата е непредсказуема, динамична и ... понякога доста авантюристична.

Бъдещето може да Ви изглежда светло, но при някои по-трудни астроконфигурации обстоятелствата ще Ви се струват застрашаващи комфорта на познатото и сигурното.

Съдбата през 2016 година определено ще Ви провокира да опитате нещо ново в кариерата и живота. Това често ще изисква да поемате големи рискове, които не предлагат съвсем сигурни гаранции за успех. Каквото и ново да се разгърне в кариерата Ви, то ще се случи неочаквано.

Пречки по пътя на вашите амбиции могат да дойдат по линията на интриги, заплетени от вашите конкуренти, които може да включат в "номерата" си срещу вас фигури, намиращи се в подчинено положение - служители, помощен персонал.

Защитете позициите си и останете бдителни, вслушвайки се в разговорите и слуховете, които дочувате на работното си място!

От 17 април до 30 юни Марс е ретрограден, което може да предизвика известни забавяния и усложнения по отношение на Вашите амбиции.

Огледайте добре нещата, касаещи кариерата.

Разчистете миналото, за да освободите пътя към мечтаното бъдеще!

ЛЪВ

Животът на някои Лъвове през последните години може да не е бил обагрен в златни отблясъци... Може би за компенсация, новата 2016 година ще повиши и стабилизира приходите Ви.

Големият закрилник (Юпитер) ще разшири и двете страна на финансовия баланс (приходи и разходи). Любопитното е, че през 2016 година Юпитер чрез добрите парични постъпления косвено ще Ви намекне да продължите по пътя на самоусъвършенстването. Добрите доходи са резултат, отражение на вашата собствена значимост и стойност. Юпитер ви призовава да инвестирате в самочувствие, защото добрите доходи доказват вашата ценност.

Разделете се със съмненията. Нека в мислите ви няма и сянка от колебание, неувереност или притеснения. Останете само със спокойната решимост да имате желаните придобивки. Точно тогава невъзможното става възможно!

Ако имате деца, сега съкровищата - малки или пораснали, ще са сред Вашите основни приоритети.

Помислете и за себе си, намерете време за романтика и повечко забавления. Бъдете благоразумни и предвидливи в договарянията, особено по линията на чужбина.

Внимавайте при сделки с недвижими имоти.

Заложете на авангардното в науката и живота.

Как се шегуват зодиите?

ДЕВА

Семейните и служебните Ви отговорности ще са големи. Необходимостта от ремонти в дома ще бъде почти перманентна.

Идеята за покупка или преустройство на недвижима собственост е на дневен ред. 
По принцип, Юпитер обещава доста щастливи моменти. Ще можете да откриете нови пътища за личностна изява, осигуряващи златни шансове за израстване - в кариерата, живота и като духовно самоусъвършенстване.

Творческите пориви и оригинални хрумвания, подплатени с увереност и оптимизъм ще Ви изпълнят с желание да излезете отвъд зоната на рутинния комфорт. 
През 2016 г. със сигурност ще поемате рискове, позволяващи Ви да се разгърнете в области, които неудържимо са Ви привличали и които винаги сте искали да изследвате.

Експанзивното Ви настроение може леко да се понижи от 8 януари до към 9 май.

Не стартирайте нови договори и проекти, когато Меркурий е ретрограден, а именно: от 5 до 25 януари, от 28 април до 22 май, от 30 август до 22 септември, както и от 19 декември 2016 до 8 януари 2017 година.

Бъдете по-внимателни към здравето.

Разумно и отговорно обмисляйте и подготвяйте покупки, продажби, сделки с недвижими имоти от 17 април до 30 юни.

Проявете мъдрост и предвидливост при заеми!

ВЕЗНИ

През Новата година имате шанс да постигнете своята "невъзможна мечта", да повишите рязко енергийното си равнище, както и да се почувствате много жизнени, енергични, предприемчиви, щедри и силни.

Сатурн определено ще продължи да Ви носи задълбочено и концентрирано мислене, носещо проясняване, за да видите нещата неукрасени - такива, каквито са.

В същото време звездите позволяват да видите хората и ситуациите през призмата на Надеждата - такива каквито могат да бъдат, възприети през очите на Бога. Мъдреците твърдят, че Източникът винаги ни вижда и възприема в най-съвършения ни вариант. Учителят Беинса Дуно (Петър Дънов) препоръчва да държим в Съзнанието си най-доброто качество, което сме открили за даден човек. И той ще проявява тези благородни черти на характера си към нас, независимо как се отнася към другите хора.

Стремежът към справедливост ще се проявява във всички професионални и лични действия на Везните през 2016 година. В тази благородна насока ще се радвате на безусловната закрила на Юпитер.

Интензивността на вашата контролирана експанзия леко може да се намали от 8 януари до 9 май - времето, когато Юпитер ще бъде ретрограден.

Деловите ви партньорства през 2016 г. може да са оригинални, наелектризиращи и въодушевяващи, но понякога ... недълготрайни.

Дайте повече свобода и на себе си, и на вашите делови и лични партньори.

Бъдете внимателни към здравето. Пазете се от простуди.

Избягвайте конфликти с хора от близкото обкръжение.

СКОРПИОН

През 2016 година ще може да се радвате на успехи и доходи, придобити посредством дисциплинирано движение, при което не може да се бърза и да се пришпорват събитията. Защото това, което става "вътре", трябва да се "роди", когато му дойде времето, за да е в хармония с външните условия.

Ретроградното движение на Юпитер от 8 януари до 9 май, както и ретроградният Сатурн от 25 март до 13 август може да предизвика у Вас субективното усещане за ограничение на приходите. Това е предупреждаваща астроинформация, а не условия за обсебваща тежест и притеснения. Ако разгледате посочените периоди като предизвикателство да откриете нови начини за повишаване на благосъстоянието си, то приходите Ви не само няма да се намалят, а ще се увеличат, благодарение на съзнателно балансираните от Вас парични потоци! Разумно е да избягвате рискованите инвестиции по време на ретроградните периоди на Меркурий.

Ако сте родители, през 2016 година наблюдавайте внимателно децата си, които могат да бъдат въвлечени в проблеми, заради общуване с неподходящи приятели. При по-малките "съкровища", добре е да насърчавате техните творчески и благородни пориви. Деликатно щадете мечтите им, без да насърчавате техните илюзии.

Избягвайте прекаления стрес в работата!

Зодиите, които изневеряват най-много

СТРЕЛЕЦ

Парадоксът на контролираната експанзия носи скрита благословия за прекомерно ентусиазираните Стрелци.

Точно Сатурн, който сега привидно изглежда, че Ви създава куп трудности с кариерата, доходите, здравето, точно Сатурн ще подпомогне създаването на съответните структури, необходими за реализирането на Вашите грандиозни планове.

Възможно е да вложите доста финансови средства и вътрешни енергийни усилия в ремонти и подобрения - на жилището, на околната среда, на здравето.

Изискванията на Сатурн определено може да носят напрежения, а на моменти и страхотни ползи, които се виждат веднага след като отмине максимумът на напрежението.

Сатурн ще превърне 2016 година в идеалното време да анализирате себе си. Ако сте честни, този самоанализ може да бъде много полезен, проницателен, задълбочен и просветляващ. Това ще Ви доведе до откриване на нови лични посоки за развитие.

Не форсирайте събитията. Оставете хубавите шансове сами да се оформят и "узреят", проявявайки се със свое собствено темпо.

Добре е по време на ретроградния период на Юпитер от 8 януари до 9 май 2016 г. да наблегнете на дипломатичността.

Не преустановявайте процеса на разширяване на деловите контакти.

Както цяло 2016 година ще Ви донесе повишение, по-висок социален статус, награди. Сполуката по принцип е влюбена в Стрелците, което означава, че и през 2016 г. може да се окажете на правилното място в подходящия момент, грабвайки за пореден път добрите възможности и щастливи шансове, които неминуемо Ви очакват!

КОЗИРОГ

Силната воля и през 2016 г. ще Ви дарява със способността да постъпвате така, че желаните неща да се случват. Използвайте тази воля мъдро и далновидно и най-вече за собствена полза.

Благодарение на Плутон, през цялата година в някои случаи ще действате като катализатори, в други - като тихи и надеждни двигатели на конструктивна Промяна. При Вас Козирози, промените дължащи се на вътрешни и външни трансформации ще преминават с пълна сила през цялата 2016 година.

Увереността ви нараства, докато подлагате на изпитание собствените си граници в процеса на търсене и установяване на новата си идентичност.

Интензивността на желанието ви да упражнявате контрол над мащабни събития, имащи глобален характер и тайнствени причини, съчетана с понякога замъглената и неточна преценка на текущи ситуации (която може да се създава от Нептун), не е изключено да предизвика известно нервно напрежение и здравословен дискомфорт.

Намалете темпото, особено по време на ретроградното движение на Марс - от 17 април до 30 юни, на Юпитер - от 8 януари до 9 май. Най-вече се съобразете с особеностите на ретроградното движение на Сатурн от 25 март до 13 август. По време на всички ретроградни периоди на Юпитер, Сатурн, Марс и Меркурий е желателно да отстъпите назад, за да разширите перспективите.

Оставете поне някои от нещата да се развиват по собствената им логика.

ВОДОЛЕЙ

За авангардните Водолеи и през 2016 г. финансовата тенденция остава положителна. Създавате възможности за привличане на пари от много източници - включително и по линията на значително увеличение на заплатата или добри сделки с недвижима собственост. Има условия и за неочаквана печалба от игри на късмета или дръзко и по-рисковано бизнес начинание. Финикийски знаци могат да дойдат и от изплащане на застраховки, обезщетения, както и от наеми.

През годината лесно ще може да получавате кредити, за предпочитане - извън периодите на ретрограден Меркурий. Подобни стъпки определено крият риск по отношение своевременното връщане на заемите, така че преди да ги изтеглите, обмислете нещата добре.

Реално през цялата година е добре да насочите вниманието си към неочаквано усложнени ситуации, свързани с Ваши роднини, любими хора или съседи. В тази връзка събитията са необикновени и Вашето оригинално мислене значително може да подобри твърде заплетените обстоятелства в живота на вашите близки. Ще ви бъде от полза да направите фина настройка към вашето шесто чувство, към подсъзнанието и интуицията, които ще ви предложат златни ключове към необикновени ситуации, свързани с хората, които уважавате и обичате.

РИБИ

Действията Ви напоследък са вълнуващи, хипнотизиращи, смайващи и необясними със средствата на обичайната и линейна логика. Под силно покровителство на Юпитер ще са бизнес партньорствата ви с могъщи финансови фигури. През цялата 2016 г. ще създадете нови и сполучливи делови контакти, с потенциал те да ви се отплатят през следващите няколко години.

За необвързаните, годината предлага добри възможности за сключване на изгоден брак. С приятна лекота ще успявате да изградите много успешни близки връзки - приятелски или романтични, които да Ви зареждат с очарование и вдъхновение.

Все пак, не забравяйте, че през цялата година има предпоставки за илюзии, объркване и заблуди - най-вече по линията на въздействието на Нептун. Под негово влияние общуването с другите понякога може бъде затруднено, тъй като често околните превратно, тенденциозно и доста изопачено ще интерпретират Вашите думи и действия.

Нептун ще Ви донесе и много вдъхновение в творческите и артистичните изяви. Той определено може да внесе и обилна неясното във важни за бизнеса, за кариерата, а и за любовния Ви живот взаимоотношения.

 

По отношение на финансите - неочакваните приходи могат да компенсират неочакваните разходи. Помислете за допълнителна работа, която може да се разрасне в много по-голямо начинание!