Филмовата музика на Митко Щерев ще огласи Плевен в Деня на музиката
Филмовата музика на Митко Щерев ще огласи Плевен в Деня на музиката / netinfo

"С филмовата музика на Митко Щерев" е музикалното събитие, с което Плевен ще посрещне Деня на музиката тази година. То се реализира с подкрепата на Читалище Лик и Община Плевен. На 1 октомври Митко Щерев, Илия Ангелов, Емилия Валенти и прекрасните музиканти от “Студио Примо”, заедно със своя диригент Илия Михайлов, ще зарадват плевенчани с любимите им песни от филми.

Името на Митко Щерев е вписано в историята на българската филмова и поп музика със стотици хитове, шлагери, евъргрийни, незабравими мелодии за филми. Не е тайна за никого, че Митко Щерев създава огромна част от творчеството си за българското кино.

Автор е на музиката към десетки игрални, анимационни, документални филми, телевизионни сериали, сред които са "Адаптация", "Дубльорът", "Осъдени души", "По хълмовете на времето", "Човек от народа", "Комбина", "Завръщане от Рим", "Ла Донна е мобиле" и др.

Познаваме го и като водещата фигура в популярната българска група "Диана експрес". Бил е ръководител на оркестъра на Емил Димитров - "Синьо-белите" и на оркестъра на Лили Иванова "Маковете".

В аванс и специално за плевенските си почитатели Митко Щерев разказа повече за своя музикален проект, с който идва в града. Вероника Христова разговаря с него в прикачения звуков файл...