Екипи на ПБЗН помогнаха на родилка и нуждаещи се от хемодиализа
Екипи на ПБЗН помогнаха на родилка и нуждаещи се от хемодиализа / dariknews.archive

Много автомобили закъсаха на 29 декември в областта заради виелицата и падналия сняг. Екипи на «Пожарна безопасност и защита на населението» помогнаха за извеждането им и спасяването на пътниците и водачите с високопроходима техника, верижни машини МТЛБ и два  спасителни автомобили „Щаер Пух" и „Скания 360П".

Оказано е съдействие на закъсали граждани с МПС на 12 места. Евакуирани са около 60 човека, Инцидентите са били на главния път в района на село Гривица, на главния път в района на село Горни Дъбник, в община Левски след село Обнова в посока село Каменец; в община Гулянци в село Байкал; община Плевен между село Гривица и село Згалево; община Долна Митрополия между град Долна Митрополия и град Тръстеник; Община Долни Дъбник между град Долни Дъбник и село Горни Дъбник.

Своевременно родилка от здравната служба в Пордим бе транспортирана до МБАЛ «Д-р Георги Странски» в Плевен. Помощ е оказана и на жител на село Горни Дъбник за извозването му до специализирания автомобил на отделението по «Хемодиализа» на главния път.  В три случая е оказано съдействие на ЦСМП - Плевен, като са транспортирани тежко болни от селата Гривица, Бъркач и Пордим.

Сигнали за десетки паднали дървета в областта мобилизираха спасители от Регионалната дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» през цялото денонощие. Местата, където екипите са работили интензивно са Национален парк «Кайлъка», Плевенския комплекс «Сторгозия», където до блок №11 дърво е паднало върху автомобил и е нанесло материални щети.

На 29 декември в 07:41 часа е съобщено за пожар в къща в село Обнова, при който са унищожени домашно имущество и 20 кв.м. покривна конструкция. Причина за произшествието е късо съединение. Пожарът е погасен от екип на РСПБЗН-Левски. Пострадали хора няма. Екип на РСПБЗН-Левски оказа съдействие и при гасенето на пожар в лек автомобил «Фолксваген Пасат» в гр.Летница, възникнал на 29 декември около 14:40 часа. При огледа е установено, че причината за инцидента е късо съединение.

Днес - 30 декември, един екип на РДПБЗН-Плевен със спасителен автомобил, извозва болните на хемодиализа от община Искър до град  Плевен.  Поддържа се непрекъсната връзка с дежурните по общини и с пътно-поддържащите фирми.