oblaast
oblaast / dariknews.bg
На 16 септември – събота в парк „Кайлъка“ в Плевен ще се проведе акция за почистване на парка, която е свързана с обявената в страната инициатива „Да изчистим България заедно“.
Областният управител на Плевен Мирослав Петров обясни пред журналисти, че в област Плевен са организирани локални акции като една от тях е тази в парк „Кайлъка“ в Плевен. Той добави, че като партньор в инициативата ще се включи и община Плевен.

Организацията на събитието предвижда в 10:30 часа в събота два лъча да тръгнат едновременно от „Моста“ – в началото на парка и от района на басейните в „Кайлъка“.
Сборният пункт ще бъде чешмата на алеята между Летния театър и мостчето за „Пещерата“ и Зоопака. Мястото не е избрано случайно, тъй като чешмата вече е напълно обновена след поредните вандалски актове.
Мирослав Петров обясни, че ще има пунктове за раздаване на ръкавици и чували за участниците в инициативата като е наета и фирма, която да се погрижи за извозването на събраните отпадъци.

Той добави, че Областна администрация е поканила и други държавни органи и образователни организации, и така в акцията ще се включат Басейнова дирекция, както и 15 студенти от Медицинския университет – Плевен.
В срещата с журналистите участваха и заместник – областните управители Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов