Допълнителни свидетели и доказателства отложиха делото срещу общинския инспектор
Допълнителни свидетели и доказателства отложиха делото срещу общинския инспектор / пресцентър на МВР Плевен, архив

Окръжен съд Плевен отложи за 15 ноември от 10.00 часа делото срещу служителя на Общински инспекторат по обществен ред Милен М., който миналата година беше заловен по време на получаване на подкуп. Причините за това са поискани нови допълнителни свидетели от страна на защитата на обвиняемия, поясни съдия Силвия Кръстева, пресаташе на Окръжния съд.

Адвокатите на инспектора са поискали и писмени доказателства, тъй като има твърдения за това, че за някои от вече разпитаните свидетели, посочени от обвинението, има съставени актове за установяване на административни нарушения. Защитата поставя под въпрос обективността на тези показания във връзка с тези актове, уточни съдия Кръстева. Поискани като свидетели са още 5-6 човека, някои от тях са служители в Община Плевен. Защитата на подсъдимия инспектор е поискала и справка за това какви недвижими имоти се водят на името на Милен М.

Първото заседание по делото срещу общинския инспектор започна в края на май тази година. Той е обвинен за това, че през август 2010 г. поискал 40 лева от Росен А. и Ангел Г., за да не съставя на мъжете акт за незаконна продажба на дървен материал за огрев. Първоначално имаше и друг заподозрян служител на Общинския инспекторат, но срещу него не бяха събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинение.

Милен М. е обвинен по чл. 301 от Наказателния кодекс, според който длъжностно лице, което поиска дар или каквато и да е облага, за да извърши или да не извърши действие по служба, се наказва с лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 000 лв.