Дипломатът Иван Гарелов, постави началото на Diplomat Culinary Club
Дипломатът Иван Гарелов, постави началото на Diplomat Culinary Club / diplomat.com

В началото на декември 2013 г. в София, известният журналист и най-голям дипломат сред журналистите Иван Гарелов, покани свои приятели на гръцко кулинарно шоу, по време на което приготви традиционно гръцко папуцаки.

С това събитие „Дипломат Корпорейшън" ООД - собственик на търговска марка "Diplomat - уреди за дома" стартират своята нова инициатива „Дипломат в Кухнята", заедно с рекламна агенция.

Идеята на формата е да се съберат на едно място дипломати от всички сфери на обществения живот: политика, медии, бизнес, култура. С този проект организаторите предизвикват дипломатите да се представят в едно ново, различно амплоа. Всеки един от участниците ще може в рамките на Diplomat Culinary Club да покани свои приятели в модерно оборудваната кухня на Diplomat в София - бул. „Ал. Стамболийски" 127 и пред тях да приготви своето любимо национално ястие.

Гости на кулинарното парти на г-н Гарелов бяха: доц. д-р Димитриос Рубос - директор на Представителството на Гръцка фондация за култура, Петко Бочаров, проф. Ивайло Знеполски, медийният спец Георги Лозанов, арх. Людмил Врабчев, художникът Илия Камбуров, известният стоматолог Иван Антикаджиев и други.

Папуцакито, което приготви Гарелов впечатли гостите, а в допълнение, г-н Рубос представи същото ястие, но във вегетариански вариант. Всички присъстващи, в компанията на чаша червено вино от безкомпромисната серия Le Photograph на винарна „Братя Минкови" се поздравиха с настъпващите празници.