Дете от Колорит получи почетна награда от конкурс в Полша
Дете от Колорит получи почетна награда от конкурс в Полша / dariknews.bg

Четиригодишната Елена Христова от арт школа „Колорит" - Плевен стана носител на почетна награда от международния конкурс за детска рисунка „Алфонс Муха - нова арт приказка", провел се в град Рибник - Полша за творбата си „Жена с цветя в косите".

Конкурсът се провежда за дванадесети път и всяка година има нова тема, свързана с творчеството на световно известен художник.Тази година младите художници имаха за задача да се запознаят с творчеството на известния чешки художник Алфонс Муха, да се потопят в неговия колоритен приказен свят, да се вдъхновят и създадат свои собствени красиви картини.

За своите интересни живописни творби, дванадесет деца от „Колорит" са удостоени с Диплом за отлично представяне. Ръководителката на школата Майя Ананиева е отличена с награда за своя висок професионализъм в работата с децата, а школата е наградена за високото ниво на творбите, представени на конкурса.

Тази година са били представени 3 860 рисунки на деца и младежи от 24 страни. Най-добрите творби са представени в международната изложба в Младежкия дом на културата в град Рибник.