Дете, осиротяло след катастрофа бе подкрепено от Дарителския фонд към БЧК
Дете, осиротяло след катастрофа бе подкрепено от Дарителския фонд към БЧК / archive.dariknews

Поля Тодорова Павлова - на 4 години е едно от пострадалите шест плевенски деца, чиито семейства получиха Коледни подаръци и финансова помощ от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст. Това стана на традиционна среща, която се проведе на 14 декември в зала „Гена Димитрова" на Регионална библиотека „Хр. Смирненски" в Плевен, на която присъстваха  зам.-директорът на БЧК-България д-р Надежда Тодоровска, комисар Красимир Костов, зам.-кметът на Плевен Стефан Петков, Светослав Кръстев от СБА-България и д-р Максим Гайдев като представител на здравното министерство.

Дете осиротяло след катастрофа бе подкрепено от Дарителския фонд към БЧК
netinfo

...Инцидентът станал на 16 юни тази година, когато автомобил, който се движел с голяма скорост преминава в насрещната лента се блъска челно в колата, в която се возела 4-годишната Поля. В колата се возели още нейният баща, който е бил зад волана, майка й заедно с 16-годишната й сестра и тяхна близка.

При удара Поля получава тежка фрактура на единия крак, баща й загива на място, а по-късно в болницата почиват и майка й и сестра й.
Надеждата на чичото на Поля, според когото тя се е отървала само с тази травма, поради малкото си тегло е следствието, което трае вече 6 месеца да установи точната причина за тежкия инцидент и да докаже невинността на брат му, който е карал с ниска скорост и при спазване на всички правила в момента на инцидента...

Националният дарителски фонд стартира своята дейност през 2005 г. и вече осма година продължава да осигурява финансови средства и успява, съобразно тежестта на случая да удовлетвори подадените молби за подпомагане на семейства на пострадали при пътни инциденти деца. Това съобщи д-р Надежда Тодоровска - заместник генерален директор на БЧК.

Подп. Красимир Костов от Главна дирекция Национална полиция обърна внимание на факта, че по-голямата част от децата са пострадали преди всичко като пътници в автомобилите, управлявани от техните родители или близки. Той акцентира върху последствията от даден инцидент, които той носи за водача на автомобила - родител или близък човек, причинил злополуката и отбеляза необходимостта от удвояване на вниманието, когато возим в колата си деца.

Д-р Максим Гайдев като представител на Министерството на здравеопазването каза, че за следващите шест години, на особено внимание са поставени майчиното и детското здравеопазване. Той добави, че министерството притежава един доста мощен фонд за лечение на деца и пожела на децата и техните родители, да не се налага да се ползват услугите му.

Шестте деца, чиито семейства получиха подаръци и помощ от фонда са Джулия Цветелинова Дочева - на 9 г. и Виктор Цветелинов Дочев - на 12 г., Поля Тодорова Павлова - 4-годишна и Полина Владимирова Павлова - 13-годишна, Ивайло Славейков Петров - 14 годишен и Веселин Дианов Андреев - на 16 години.

Дете осиротяло след катастрофа бе подкрепено от Дарителския фонд към БЧК
netinfo

„Ние осъзнаваме тежката загуба сега, но тя ще я осъзнае във времето", каза чичото на малката Поля, който е и неин настойник след смъртта на родителите й. 
Малката Поля получи Коледните си подаръци от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст в деня, когато бяха отбелязани шест месеца от смъртта на родителите й...