Ден на отворените врати в Дневен център за възрастни с увреждания
Ден на отворените врати в Дневен център за възрастни с увреждания / dneven.centar

На 28 май 2014 г. от 9:30 до 12:30 и от 14:00 до 15:30 часа Дневен център за възрастни с увреждания отваря врати, за да запознае отблизо с дейността си гражданите на град Плевен.

Дневен център за възрастни с увреждания предлага комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на лица с увреждания през деня, свързани с предоставянето на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационните потребности, както и организация на свободното време и личните контакти. Нашите потребители са на възраст между 18 и 60 г.

В рамките на Деня на отворените врати гражданите ще могат да посетят Дневния център и да се включат в дейностите, извършвани там, да участват в заниманията по трудотерапия, в спортните игри, в изработването на изделия от различни материали, както и да се запознаят и поговорят с хората с увреждания.

За да могат да водят сравнително самостоятелен живот лицата с увреждания трябва да бъдат приети от общността. Най - добрият начин за това е да общуват и да споделят общи преживявания.
"Бъдете част от света на хората с увреждания поне за един ден и помогнете те да се чустват по - добре в живота в нашия град", призовават от Дневния център за хора с увреждания в Плевен.

"Дневен център" е комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на лица с увреждания през деня, свързани с предоставяне на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационните потребности, както и на потребностите от организация на свободното време и личните контакти.

Предлага се специализирано оборудване и обзавеждане, като се осигурява и включваща, преодоляваща и стимулираща инициативността среда, в зависимост от конкретните потребности на лицата с увреждания.