ДАИ Плевен: Колите на градския транспорт са изправни и готови за зимата
ДАИ Плевен: Колите на градския транспорт са изправни и готови за зимата / Дарик Плевен
ДАИ Плевен: Колите на градския транспорт са изправни и готови за зимата
35581
ДАИ Плевен: Колите на градския транспорт са изправни и готови за зимата
  • ДАИ Плевен: Колите на градския транспорт са изправни и готови за зимата

25 автобуса и 68 тролейбуса са били проверени от инспекторите на ДАИ Плевен през последните две седмици, всички те са технически изправни и готови за зимата. Това съобщи за Дарик Цветелин Цветанов, ръководител на областния отдел на ДАИ Плевен.

Проверките са разпоредени от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", а на инспекция са подложени автобусите и тролейбусите, обслужващи линии по градския транспорт в цялата страна. Тези действия са с цел завишаване на контрола и проверка на техническата изправност на превозните средства преди зимния сезон, допълни още Цветелин Цветанов.

При инспекцията служителите на Автомобилна администрация са следили за нередности на спирачната уредба, димността и отработените газове, кормилната уредба, светлините, колелата и гумите, течове на гориво или масло, преминат периодичен технически преглед и други. Сред проверените фирми в Плевенско са "Импорт-Експрот 2000 - Величко Великов", "Мустанг - Илиян Илиев", "Милева", "Юнион Ивкони" и "Тролейбусен транспорт".

От началото на годината до момента са съставени и 5 акта на автомобили, извършаващи нерегламентиран превоз. По думите на шефа на ДАИ Плевен, на тези автомобили е наложена мярка пирнудително спиране от движение до установяване на отговорността и налагане на санкции. Проверки от този тип се правят всеки месец заедно с икономическа полиция и НАП и те няма да бъдат прекратени, поясни още Цветелин Цветанов. Подробности чуйте в прикачения файл...