Борисов:Свалянето на кредитния рейтинг на НЕК заплашва държавата с фалит
Борисов:Свалянето на кредитния рейтинг на НЕК заплашва държавата с фалит / gerb.pleven

"Със свалянето на кредитния рейтинг на НЕК, държавата е заплашена от фалит", заяви на 22 февруари 2014 г. лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в троянското село Чифлик, където се срещна с общинските структури на ГЕРБ - Плевен, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Това, "Стандард енд Пуърс" да понижава кредитните рейтинги на държавата, да предупреждава, а особено когато става въпрос за националната енергийна компания, означава, че те я привеждат вече в практически фалит. Още по-тежко ще става положението, защото с това, че умишлено задържат цената на тока с подмяната на ДКЕВР, ще фалират компанията. Всичко това, което те в момента залъгват обществото, че задържат цената на тока, всъщност взимат парите от другия джоб на човека през 100 процента държавното дружество НЕК.

На срещата на г-н Борисов с общинските структури от ГЕРБ от Плевенска област присъстваха народните представители Цецка Цачева, Пламен Тачев и Владислав Николов, Румяна Бъчварова, член на изпълнителната комисия на ГЕРБ, проф. д-р Димитър Стойков, кмет на община Плевен и журналистът Георги Коритаров.

„Изборният кодекс е същият като стария", каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Казах, че няколко дни се харчи енергията на парламента, а близо 6 - 7 месеца се лъга обществото, че ще има нов избирателен кодекс. Това казах, защото той е същият като предишния, само, доколкото знам, същественото е, че ЦИК ще бъде назначаван. С една дума - това, което хората очакваха и новият полъх, който имаше в обществото, за мажоритарен вот, преференция, абсолютно го няма в този избирателен кодекс. Сиреч, говори се за нов изборен кодекс, но той всъщност е старият", коментира Борисов. "Управляващите пропуснаха новото време, усещането на хората, че искат по-пряко да участват в политиката. В този избирателен кодекс това го няма", каза Бойко Борисов.

"Шансовете ги дава народът и затова аз винаги съм му благодарен. Всъщност най-точната оценка за нашия мандат - дали е успешен, дали не е, не я дават социолозите или политолозите, дава я народът. А народът каза, че мандатът на ГЕРБ е успешен, и ни нареди като първа политическа сила. Затова мога да кажа, че сме имали успешен мандат. Ние подадохме оставка, за да се проведат демократични избори и хората да си кажат мнението. Видяхте какво се случи в Украйна, когато това не се направи. Никога не си пожелавам това, което се случи в Украйна, да се случи в България", каза Бойко Борисов.

"Поне мое мнение е Томислав Дончев да води нашата листа, но повтарям - с новата Изпълнителна комисия, ще прегледаме заедно всички номинации от областните ръководства и по начина, по който са дошли, ще подредим останалите", каза Борисов.

Борисов каза, че очаква всякакви провокации. "Защото те иначе не могат да ни победят. Те не могат да докажат на хората, че са добри, че имат политики и че правят нещо добро за държавата. Хората не могат да забравят направеното от ГЕРБ, като минават по магистрала „Тракия", като минават по Дунав мост 2, като се возят в метрото или отиват в спортните зали, които сме направили. Те трябва да ни изкарат и нас маскари като тях - това им е целта. Знаят, че добри не могат да станат".

"Ние сме голяма партия, ние подготвяме кадри. Аз се радвам, като взимат кадри от ГЕРБ, защото това са подготвени хора, малко ще вдигнем експертизата и на другите политически партии, няма да се занимават само с компромати. Ще има там с кого да си говорим. Така че, имаме още много кадри - можем да им дадем и за евродепутати, ако има трябват, тъй като имаме по 3-4 души за място. Готов съм да им услужа", каза Борисов.