/ БГНЕС
На 23 януари, вторник, президентът на Футболния съюз в България Борислав Михайлов ще пристигне в Плевен за работна среща с представителите на около 40 футболни клуба от Плевенска област. Поводът е предстоящото отчетно-изборно събрание, което ще се проведе на 16-ти февруари в София.

Това информира кметът на Плевен Георг Спартански по време на редовната си работна среща. Той каза, че ще присъства на срещата в качеството си на кмет на Плевен, а не като председател на ФК „Спартак“ – Плевен, за какъвто беше избран, но за сега все2още не е встъпил в длъжност като такъв.

„Беше взето решение на общото събрание преди Нова година да бъда президент на футболния клуб, но тези промени в регистрацията на дружеството не са извършени и все още не съм встъпил официално в правомощията си и задълженията си като президент на ФК“Спартак", каза Спартански.

Той обясни, че според него, подобни решения не могат да бъдат взимани еднолично от президента на спортния клуб, а трябва да се обсъдят най-малко ниво Управителен съвет.

"Нямам информация, Управителният съвет на футболния клуб на този етап да е обсъждал въпроса за евентуална подкрепа на някоя от трите кандидатури за бъдещ президент на БФС", добави Георг Спартански.