Арт-център - Плевен откри сезона с творби на гости от Добрич
Арт-център - Плевен откри сезона с творби на гости от Добрич / archive.dariknews

На 5 септември Арт-център Плевен откри своя творчески сезон с изложба на 20 гостуващи добрички творци в областта на живописта, графиката и стъклената пластика.

Артцентър  Плевен откри сезона с творби на гости от Добрич
netinfo

При откриването на изложбата кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков определи гостуването на добричките художници като част от културните мостове, които до сега бяха осъществени с Бургас и Русе и го свърза с предстоящите изяви в Плевен на художници от Стара Загора, София и Варна.

„Действително Арт-центърът в Плевен си възвърна старата слава на културно средище и най-вече на мястото, където плевенската общественост може да се наслаждава на такива изложби", каза кметът.
Той се обърна към гостите от град Добрич с благодарност за красотата и изяществото и за усилията и таланта, вложени в творбите „които ще оставят сериозна следа в културния календар на град Плевен". Проф. Стойков изрази надежда, че с тази изложба се поставя начало на едно още по-широко сътрудничество.

Артцентър  Плевен откри сезона с творби на гости от Добрич
netinfo

Недко Недков - представител на гостуващите художници от Добрич благодари за поканата от Община Плевен и Арт център-Плевен и за възможността, творците да представят произведенията си в Плевен. Той не пропусна да благодари и на Община Добрич за съществената подкрепа, която е оказала за гостуването на добричките художници в Плевен и пожела на плевенските им колеги да срещнат подобна подкрепа от кмета на Плевен при предстоящото им гостуване в края на тази или в началото на 2014-та година в град Добрич.

Артцентър  Плевен откри сезона с творби на гости от Добрич
netinfo

Изложбата на добричките художници, която представя 50 творби - живопис, стъклена пластика и графика ще остане в Арт-центъра в Градската градина в Плевен до края на септември.