Акценти от днешните вестници
Акценти от днешните вестници / sxc.hu

След черния понеделник дойде и черен вторник, пише на първа страница "Посредник" и публикува снимка на жестоката катастрофа в Плевен вчера, при която загинаха две момчета. Радослав и Пламен са ученици последен клас и напролет са щели да бъдат абитуриенти. Първото момче, което карало колата, има шофьорска книжка от април тази година.

Международна транспортна фирма плати забавени заплати след 29 акта, издадени от плевенската Инспекция по труда. Най-често сигнали за неизплатени заплати идват от работещи в транспортния сектор, от занимаващи се с охранителна дейност, шивашка промишленост и строителство.

Делото "Нова Плама" е в края си, но в момента върви предаване на архивата на делото на НОИ, което е дълъг процес. След това ще има изготвяне на заключителна сметка, ако има още някакви суми за разпределение, пише още "Посредник".

Изданието предупреждава и че липса на нотариален акт води до отказ на помощ за отопление. Става дума за представяне на документа пред РУСО, за да се удостовери стойността на сделка с имот и за да се разреши получаването на помощ за топло.

Днес се провежда отчетно-изборната конференция на регионалния синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". Това е деветата редовна регионална конференция на синдиката.

И за един интересен конкурс ще прочетете в "Посредник" - в ход е литературна надпревара за най-оригинална кратка иманярска история. Ограничения за възраст на участниците няма, а най-добре представилите се ще получат грамоти, предметни и парични награди. Крайният срок за изпращане на творбите е 15 ноември.

Отново жестока катастрофа, загинаха двама тийнейджъри, темата е водеща и за "Посоки" днес. Преди да се удари в осветителния стълб, колата летяла с поне 150 км в час, твърдят очевидци.

"Болярка" оглави временно Педагогическия колеж в Плевен. Със скромно тържество вчера бе открита академичната учебна година, 60 са първокурсниците, в нови бази ще практикуват бъдещите учители.

90 проекта на 40 архитекти - самостоятелни участници, архитектурни бюра и колективи, са включени в четвъртото издание на Регионалния преглед на архитектурата в Плевен, което бе открито в понеделник вечерта. Показаните разработки са от последните 3 г. За първи път архитектурната изложба се прави на открито.

И още един акцент от "Посоки": 39 фотографии от област Сардиния ще бъдат показани в ХГ "Илия Бешков" - Плевен. Откриването на експозицията е в четвъртък от 17 часа. Изложбата „Пътешествие из Сардиния" е втората съвместна проява на Италианския културен институт и плевенската художествена галерия през тази година.