Акценти от днешните печатни издания в региона
Акценти от днешните печатни издания в региона / Дарик Плевен

Румънци прецапали Дунав с каруца и секат нелегално дърва на наша територия - това е заглавие от първа страница в "Посредник" днес. Тримата румънци са задържани при съвместна операция на служители от няколко институции на остров Средняк на река Дунав. По предварителни данни нанесените от бракониерите щети възлизат на около 60 кубика брястови дървета и около 30 кубика върба на стойност близо 2 000 лв.

За поредното екстремно плуване на Валери Кунчев пише изданието. 58-годишният плевенчанин преплува 2 км в язовир "Мъртвата долина" с вързани на гърба ръце и завързани крака.

До събота включително подаваме заявления за гласуване по настоящ адрес. Въпреки, че 8 октомври е събота, общините трябва да работят през целия ден, защото именно там се подава това заявление за гласуване.

Въпреки глобите, продължават нередностите в строителния бранш, съобщиха от Инспекцията по труда. Продължават и нарушенията, свързани с обезопасяване на обекти.

Пътят към ада на наркотиците и възможно ли е връщане от там може да прочетете в една истинска лична история, разказана на стр.5 в "Посредник".

Промяна в датата за преобразуване на Спортното училище "Георги Бенковски" Плевен в държавно определи Общинският съвет на Плевен по време на последната си за мандата сесия, провела се през месец септември. Това е една от новините на страниците на днешния брой на "Посоки". Съветниците решиха вместо от 1 септември тази година държавният статут да бъде придобит от 1 ноември. Промяната се налага заради по-дългата процедура по изготвянето на приемно-предавателните протоколи между страните.

Бившият вътрешен министър и депутат от БСП Румен Петков загуби и на втора инстанция делото за клевета, което водеше срещу германския журналист Юрген Рот. Новината съобщи "Дойче Веле". Чисто теоретично делото може да продължи и на следваща инстанция, но Юрген Рот не вярва в това.

Днес е крайният срок, в който желаещите да ползват услугите „Социален асистент" и „Домашен помощник"  и кандидатите за тези длъжности трябва да подадат заявления. Това съобщи дирекцията „Здравеопазване, социални дейности и евроинтеграция" на община Плевен. Набирането на кадри и потребители е част от проекта "Отново сме заедно" на община Плевен и сдружение БАЛИЗ.

В ликвидирането на 422 произшествия са взели участие през миналия месец районните служби за пожарна безопасност и защита на населението и група "Спасителна дейност", пише още "Посоки". В сравнение със септември 2010 г. случаите са се увеличили със 182, сочи статистиката, или това е 80% повече пожари.

Акценти от днешните печатни издания в региона
netinfo
"Общината мотае проект за 6 млн. лв." е водещото заглавие в новия брой на "BG Север". Това става ясно от отговор на министъра на околната среда и водите Нона Караджова, даден след питане на депутата Румен Петков.

"Гневът завладя България" извежда друго заглавие на челната си страница седмичникът. То препраща към тематичната страница, която е посветена на протестите през последните дни, с всички гледни точки.

Как плевенският бизнес се представи на изложението в Крайова, четете на бизнес страницата. От там ще разберете какви печки за новия отоплителен сезон предлага пазарът.

За кошмара, който изживява една майка, след като губи 24-годишния си син, четете още в новия брой на "BG Север". Ковчегът със сина й е оставен от погребалната агенция на средата на пътя.

Родителите са недоволни от занималните, става ясно от друго заглавие в седмичника.

За 72-годишния плевенски джазмен Радослав Станчев разказва материал от шарената страница. От там ще разберете и как внуче на наш актьор вдига на крак американската полиция.