67 творби показва Димитър Василев в ХГИлия Бешков
67 творби показва Димитър Василев в ХГИлия Бешков / ilia.beshkov

На 17 октомври  в Художествена галерия "Илия Бешков" - Плевен ще бъде открита първата самостоятелна изложба рисунки и живопис на художника Димитър Василев.

Роден в Плевен през 1958 г., Димитър Василев завършва средното си образование в Художествената гимназия в София през 1977 г., а в 1984 г. завършва висшето си образование във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" - специалност живопис. От същата година и до днес е редовен учител по изобразително изкуство, като вече 28 години преподава в Езиковата гимназия в Плевен.

Димитър Василев е редовен участник в изявите на Представителството на плевенските художници. Участва във всички издания на „Биенале на малките форми - Плевен", както и в други национални общи изложби. Получил е номинации през 2005 и 2012 г. на националните изложби на художниците-педагози във Велико Търново. Участва в пленера по живопис в Сарафово - 2007 г.

Настоящата изложба е първата самостоятелна изява на автора и включва 67 творби в областта на рисунката, графиката, живописта и илюстрацията.