20 лева за декар плащат земеделци за общински земи в Ловешко
20 лева за декар плащат земеделци за общински земи в Ловешко / dariknews.bg

 

Ползвателите на земи от общинския поземлен фонд ще плащат наем 20 лева за декар. Това стана ясно на проведена работна среща между ръководството на общинската администрация в Ловеч и земеделските производители - ползватели на земеделски земи в землищата на общината, информират от пресцентъра на администрацията.

До края на май, земеделците имат задължението за стопанската 2011-2012 година да направят искане до кмета за сключване на договор за едногодишно ползване срещу заплащане на наем. Изискването произтича от издадени заповеди по землища на директора на Областна дирекция „Земеделие" - Ловеч, според Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Срещата, на която присъстваха 31 земеделски производители, бе инициирана от общинската администрация във връзка с управлението и разпореждането със земеделските земи, собственост на общината, попадащи в масивите за ползване по сключено споразумение.

Тя се проведе под ръководството на зам. кмета Ертан Хасан с участието на експерти от общината, на началника на общинската служба по земеделие в Ловеч Кръстю Стефанов и на представителя на Областна дирекция „Земеделие" Надежда Василева.