levski
levski / obshtina levski
Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес по повод 181 години от рождението на Васил Левски и празника на град Левски
„Гордост и чест е да живеете в единствения град в България, носещ името на мечтателя за чиста и свята република. Заветът му с дружни усилия и с дела, а не с думи да осъществим този блян, е актуален и днес…”, пише в поздравителния адрес от президента на България по случай празника на град Левски, който се отбелязва в деня на рождението на Апостола на свободата Васил Левски.
Президентът Румен Радев приветства усилията на общинското ръководство за подобряване на инфраструктурата и популяризирането на региона, като комуникативен, транспортен възел и място за инвестиции на общината.

На тържествена церемония на 18-ти юли, председателят на ОбС - Левски Дочко Дочев и кметът на Община Левски Любка Александрова издигнаха знамената на Република България и на град Левски.

levski
obshtina levski

Любка Александрова откри празника и поздрави всички - гости, жители и приятели на град Левски.
”Благословени сме левчалии и градът ни да носи името Левски вече 120 години, благословени и задължени да го носим с чест. Гордеем се и със 73-те години на града ни и достойните дела на нашите предци…”
Кметът на общината изрази своята  признателност и уважение и към всички: "днешните жители и здравите корени от които черпим сили за да се преборим с трудностите на ежедневието, за да го има град Левски. Заедно да го развиваме като съвременен български град.
Въпреки обезлюдяването на районите северно от Балкана заради липсата на адекватна регионална политика и невиждана градушка, левчалии  издържаха тежката проверка със силата на своя труд и упоритост", каза Александрова, като изрази гордост, че е родена и живее с хора, които умеят да се борят с трудностите. "Не е забавен нито един проект, разработени са и нови в сферата на образованието, здравеопазването, инфраструктура, земеделие, култура и спорт", заяви кметът на общината.

levski
obshtina levski

"Чест и привилегия, но и голяма отговорност е градът ни да носи името Левски", заяви в приветствието си Председателят на ОбС –Левски Дочко Дочев. Да пазим заветите повече от всички и развиваме демократичните ценности, да се постараем повече и с реални политики да направим мястото в което живеем привлекателно за инвеститори с общи усилия за добро бъдеще, пожела Дочев.

Молебен за здраве и благоденствие на град и община Левски отслужи отец Руслан – духовен надзорник на Великотърновска епархия.

Децата от детските градини „Слънце” и „Локомотив”отправиха музикален поздрав към домакина на празника Любка Александрова и жителите на града с пожелание детския смях и щастливите детски усмивки да греят в нашия град и нашата община. Да живеем задружно и успешно и да вървим напред.

Жителите и гостите на празника изразиха своята почит и признателност към живота и делото на Васил Левски с гражданска шествие и поднасяне на цветя и венци пред паметника на Апостола на българската Свобода.

levski
obshtina levski

Сред официалните гости бяха народните представители Васил Антонов , Стефан Бурджев и Велислава Кръстева, кмета на община Павликени –инж. Емануил Монолов и експерт „Култура” при общината Ганчо Александров, кмета на община Бяла Черква –Албена Тодорова, кметът на с.Върбовка Антон Антонов и др.

За празника на град Левски, кметът на общината и жителите на град Левски получиха поздравителни адреси от: президента на Р България Румен Радев, народните представители Ралица Добрева, Полина Христова, кметът на град Бяла Черква Албена Тодорова, кметът на община Павликени –инж. Емануил Монолов, инж.Добромир Добрев - кмет на община Горна Оряховица, Детелин Василев –кмет на община Пордим, поздравителен адрес от НСОРБ, от РП град Левски, от Янка Такева от СБУ, Мария Цанкова –изп. Директор на АДО „Дунав”, от института за управление и програми  и проекти с управител Петя Донева.

levski
obshtina levski

levski
obshtina levski

levski
obshtina levski

levski
obshtina levski

levski
obshtina levski