/ iStock/Getty Images
Ледената пързалка в Перник ще започне да функционира от 17:00 часа, съобщиха от Общината.

През първия ден използването й ще бъде безплатно. Леденият атракцион се намира в центъра на града. Той е изграден при реконструкцията на площад "Кракра" като водно огледало, което през зимата сменя предназначението си.

Монтирани са гардеробна и пейки с навеси, които да се ползват от любителите на кънките. На тяхно разположение ще бъдат и инструктори.

Работното време на пързалката е от 9:00 до 24:00 часа всеки ден, стига да позволяват метеорологичните условия. Ледената инсталация може да функционира дори при положителни температури до 3-4 градуса при непряка слънчева светлина.

Съоръжението ще работи при определен график - 90 минути ще бъде отворено за пързаляне, след което 30 минути ледът ще бъде полиран преди следващото използване. Кънки ще могат да се наемат от гардероба.

Цената е 5 лева за 90 минути, което включва и застраховка. Гражданите, които имат собствени кънки, ще ползват пързалката безплатно. На съоръжението се спазват всички противоепидемични мерки, наложени със заповед на министъра на здравеопазването.