Отново жестокост към животни. Възрастна жена от Берковица хвърлила няколко пъти срещу парапет на тераса в жилищен блок две малки котета, при което едното загинало. Всичко това се случило пред очите на деца, които преди това си играели с животните, съобщи NOVA.

Следите от кръв по терасата на Александрина Миленкова от квартал „Стара планина“ в Берковица все още стоят. Жената си била у дома, когато детето й я повикало, защото съседката хвърля на терасата им две котета. „И започна да ги хвърля нагоре. Аз бях на колене и се опитвах да ги хвана, но не успявах. Падаха долу и тя пак ги хвърляше. Така няколко пъти и ги блъскаше в цимента“, спомня си ужасната картина Александрина. След ударите едното коте издъхнало, а другото успяло да се спаси.

„Успях да хвана точно това, което умря в ръката ми. Хванах го и то беше цялото в кръв, течеше му от нослето и муцунката кръв. Другото се закачи с нокти, сви се в ъгъла и не го закачахме до вечерта“, казва още свидетелката на насилието. Съседи разказват, че преди това животните са блъскани в циментов бордюр и са душени.

Даниел Михайлов си спомня, че агресивната към животни жена хванала котките за задните крака и започна да ги бие. „Аз започнах да викам по нея, за да пусне котките. Казах, че ще скоча от терасата и други излязоха, започнаха да хвърлят кой каквото намери от вкъщи“, разказва съседът.

Възрастната жена първоначално отрече да е пипала и удряла котките, но след това разказа и своя версия за случилото се. След като животните били в дървата й за огрев пред гаража и тя се опитвала да ги извади, едно от тях я захапало за пръста. 

Всичко се случило и пред очите на децата, които играели наоколо. „Пулсът на моето дете беше 130. Получи аритмия и едва го успокоих. След това три дни не поиска да излезе навън и ми каза, че и него така ще убие като котетата“, споделя Александрина Миленкова.

По случая е образувано досъдебни производство за причиняване на смърт на гръбначно животно. Глобата за нарушителя е от 1000 до 5000 лева или лишаване от свобода до 3 години.

Повече гледайте във видеото.
NOVA