/ Агенция „Митници“, архив
Митнически служители иззеха 2246 литра етилов алкохол при пет съвместни проверки с полицията през последните дни, съобщиха от Агенция "Митници".

Нелегалният алкохол е открит в туби и бидони, укрити в избени помещения и стопански постройки на територията на частни имоти. Най-голямото количество от 1050 литра етилов алкохол е установено в частен имот в Дулово, област Силистра, при проверка на 28 март.

Иззеха над тон контрабанден алкохол в Дулово

Открити още 166 литра ракия, съхраняван в бидони в избено помещение в имот на територията на община Лом. Други 475 литра етилов алкохол са установени в стопанска постройка в Лом.

При съвместни проверки на 24 март е установен още алкохол в два частни имота на територията на община Борово и община Силистра - съответно 280 литра и 275 литра етилов алкохол с характеристики на ракия, съхраняван в десетки туби.

За установените 2246 литра етилов алкохол собствениците на имотите не са представили документи за платен, начислен или обезпечен акциз. Алкохолът е иззет. Взети са проби от него за лабораторен анализ и работата по случаите продължава.