/ Община Лом
Това предлага кметът д-р Георги Гаврилов
Фирми и физически лица, които плащат наем и такса за тротоарно право на Община Лом, но имат забрана за осъществяване на дейност, ще бъдат освободени от заплащане за срок от 13 март 2020 г. до края на извънредното положение в страната. Предложението е направено от кмета д-р Георги Гаврилов и ще бъде гласувано от Общинския съвет на предстоящо заседание.
 
НОИ изплаща първите компенсации на 1065 лица при 68 работодатели

Единственото условие за освобождаване от наем и такса тротоарно право е фирмите и физическите лица да нямат забавяне на плащанията към Община Лом и към 1 март 2020 г. дължимите от тях суми да са погасени. На наемателите, предплатили наеми, и засегнати от извънредното положение, надвнесените суми ще се приспаднат от последващи задължения.
 
Нов автомобил за дезинфекция на улици закупи община Лом

"Целта на тази мярка е да подпомогнем хората и малкия бизнес в тези трудни за всички нас дни. Това е глътка въздух за тях. Заедно с Общинския съвет ще  продължаваме, в рамките на нашите правомощия, да намираме решения, които да са в подкрепа на най-засегнатите от кризата.“ – заяви кметът д-р Георги Гаврилов.