/ IStock
Двама души са пострадали при катастрофа на околовръстния път на Монтана, съобщиха от Окръжната дирекция на полицията в града.

Инцидентът е станал на 15 ноември 2020 г. около 18.10 часа на път Е -79 – нов околовръстен път на гр. Монтана, с посока на движение от гр. Видин към гр. Монтана.

Лек автомобил „Мерцедес 300 Е" с монтанска регистрация, управляван от 66-годишен мъж, в тъмната част на денонощието в дясната лента за движение блъска движещ се по платното бивол с ушна марка. Водачът отклонява автомобила в лявата лента за движение и спира. След него движещият се лек автомобил "Фолксваген Голф" с монтанска регистрация, управляван от 21-годишен жител на с. Медковец, блъска в дясната лента за движение падналото на асфалта животно, удря се в дясната мантинела и се преобръща по таван.

При инцидента е пострадал водачът на „Мерцедес“-а, който е транспортиран до ЦСМП на МБАЛ - Монтана, където е установено, че е получил контузия на гръдния кош и главата, фрактура на лицевия череп и комоцио, като е настанен за наблюдение и лечение в хирургично отделение на МБАЛ - Монтана, към момента без опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил „Фолксваген“ е получил комоцио и разкъсно-контузна рана на гърба, без опасност за живота, като също е настанен за наблюдение и лечение в хирургично отделение на МБАЛ - Монтана.

По-младият водач е изпробван на място за употреба на алкохол с алкотест, като пробата е отрицателна. По-възрастният водач не е изпробван на място поради невъзможност, свързана със здравословното му състояние. Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствена група на РУ - Монтана. По случая е образувано досъдебно производство.