/ IStock
Община Ловеч и Съюзът на българските автомобилисти (СБА) - клон Ловеч, организират на 19 март (събота) автомобилно състезание с приложен характер, посветено на 8-ми март. То ще се открие в 10:00 часа на площада  пред жп гарата в Ловеч, съобщават от общинската администрация. 

До участие в състезанието за първи път се допускат мъже, заедно с дамите. Те трябва да са водачи на МПС, притежаващи свидетелство за правоуправление на автомобил категория “В”.  Мъжете и жените ще се състезават в отделни категории.

С един и същ автомобил може да се състезава повече от един водач, като реда на стартиране да се съобрази от организаторите, така че пилотите да разполагат с минимум 5 минути за подготовка.

Автомобилите ще се разделят по класове - стандартни автомобили – до 1600 куб. см и над 1601 куб. см, и модифицирани. Състезанието е за майсторско кормуване и умело владеене на автомобила в движение.

Водачите трябва да имат редовна застраховка „Гражданска отговорност”. Автомобилът трябва да е преминал годишен технически преглед, а за модифицираните да има технически паспорт.        
 
БТА