В Ловешко най-активно гласуват в Априлци
В Ловешко най-активно гласуват в Априлци / снимка: DarikNews.bg, Плевен

В Ловешка област най-висока избирателна активност към 10 ч. регистрира най-малката община - Априлци, показва справка от общинските избирателни комисии в региона. За президент и вицепрезидент активността е 21,42%, а за кмет - 21,62 на сто.

Градоначалници избират и жителите на още три общини. В областния център Ловеч избирателната активност за кмет е 16,63%, а за президент - 16,22%. В Общинската избирателна комисия е получен сигнал за разпилени агитационни материали пред училищна сграда, в която има избирателни секции. След проверка листовките са почистени.

В Тетевен избирателната активност и за кмет на общината, и за държавен глава е около и малко над 12 процента. В избирателната комисия са съобщили за прозрачни бюлетини, но проверка е установила, че сигналите са неоснователни.

В Троян 15,79 на сто от гласоподавателите са дали своя вот за президент, а за кмет - 15%. Общинската избирателна комисия проверява четири жалби, постъпили от политическа партия.

В останалите четири общини от Ловешка област избирателната активност за президент и вицепрезидент се движи от 9,8 на сто до 19,6%.

Кмет на населено място избират и жителите на 30 села в региона.