/ iStock/Getty Images
От началото на епидемичната ситуация в Ловешка област са взетите и изследвани 73 проби за COVID-19
"Осем досъдебнИ производства са образувани в Ловешка област за нарушаване на задължителната карантина от началото на извънредното положение до 15 април", съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров, цитиран от БТА..

Младеж от Смолян наруши карантината си три пъти

Три от досъдебните производства са в Ловеч, още толкова в Тетевен и две в Троян.
От Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч съобщиха, че в период на карантина и медицинско наблюдение са 315 лица.

От началото на епидемичната ситуация и въвеждане на карантинните мерки тази мярка е била наложена на 1706 лица от областта. Това са на влезли в страната и подадени от ГКПП чрез предписания за поставяне под карантина, контактни на доказани положителни за COVID-19 лица и лица, поставени под карантина от инспекторите на РЗИ.

От РЗИ информираха още, че от началото на епидемичната ситуация в Ловешка област са взетите и изследвани 73 проби за COVID-19 от лечебните заведения и екипите на здравната инспекция.

Изследвани са 36 проби от пациенти, хоспитализирани основно в Инфекциозно отделение на ловешката болница и в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян, както и от един амбулаторен пациент, проявили симптоматика и оплаквания, сходни на клиничната картина за коронавирус.

1560 души са под карантина в Силистренско

От тях четири проби са изследвани насочено по писмо на Министерството на здравеопазването като пациенти с диагноза Вирусна пневмония, хоспитализирани в други отделения на болниците в Ловеч и Троян.

Отделно от това като контактни на доказани положителни болни с COVID-19 са изследвани още 13 лица, като сред тях няма положителни проби. Взети са и 23 проби на медицински персонал, като сред тях също няма положителни резултати, информират още от здравната инспекция
БТА