/ iStock/Getty Images
Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч, със заповед на директора на Регионална здравна инспекция /РЗИ/, е поставено под карантина за 48 часа, заради положителни проби за коронавирус на персонал. Това съобщават от здравната инспекция. Отделението е затворено от 15,00 часа на 26 ноември до получаване резултатите от изследванията по PCR методика на целия медицински и немедицински персонал.

Към момента са потвърдени два случая с положителни PCR проби и един положителен случай с бърз антигенен тест от медицинска сестра и санитари.

Пациентите, нуждаещи се от спешно лечение в отделение по ортопедия и травматология, до 15.00 часа на 28 ноември ще бъдат насочвани към Клиника по ортопедия и травматология на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен.

През последното денонощие в Ловешка област новите положителни случаи на COVID-19 са 40. Сред тях са четирима учители от Ловеч - от училище и трима от детска градина, поради преустановяване работата на училища и детски градини, допълнителни мерки няма да се предприемат.

Починалите са петима души, които са били с придружаващи заболявания, информират още от РЗИ.