Стигна се до проверки от властите, а в неделния ден някои си тръгнаха
Масово преселение за празниците в курортния град Априлци. Стигна се и до проверки на десетки адресни регистрации.

Още в началото на серията почивни дни се забеляза масирано присъствие на коли със софийска регистрация в курортния балкански град. Това принуди и властите – РЗИ, полиция и прокуратура, да извършат спешни проверки. Имало е и нарушения, съобщава NOVA.

Априлци е селище с около 3000 жители, но има още толкова хора от страната с имоти, които го посещават през почивните дни. Въпреки забраната към софиянци да пътуват през празниците, в курортния град не липсват автомобили с регистрация от столицата. Екип  на NOVA реши да направи проверка.

По сигнали от местните за струпване на автомобили от столицата са започнали масирани проверки в Априлци.

Километрични тапи и двама арестувани на входовете на София (ВИДЕО)

"До два часа през нощта полицията направи проверки на къщи за гости, хотели. За радост беше констатирано едно нарушение, което ще бъде санкционирано", обяви кметът на Априлци Тихомир Кукенски. Нарушението е било свързано с присъствие на компания от София в къща за гости.

"Намериха начин да заобикалят забраната за ползване на къщи за гости, чрез договор за наем. Наемат къщата за една година, настаняват се и те са спазили закона, а ние нямаме право да ги накараме да напуснат града", каза още Кукенски. Въпреки това компанията е била принудена да напусне Априлци.

Фандъкова към софиянци в Банско и по морето: Защо трябваше да си разменяме вируси? (ВИДЕО)

Заради засиленото полицейско присъствие в курорта, в неделя се наблюдаваше обратна тенденция – напускане на автомобили от столицата.
NOVA