АБВ подкрепя кандидати-кметовете на БСП на Ловеч и Троян
АБВ подкрепя кандидати-кметовете на БСП на Ловеч и Троян / снимка: БГНЕС, архив

БСП и АБВ подписаха споразумение за подкрепа на кандидатурите на Минчо Казанджиев за кмет на Ловеч и на Донка Михайлова за кмет на Троян. И двамата са издигнати от БСП и са настоящи кметове на общините.

Споразумението бе подписано в Ловеч. Присъстваха заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков, областният председател на БСП Евгени Узунов, кандидатите за кметове, председателите на общинските ръководства на партиите в Троян и Ловеч.

По думите на Узунов що се отнася до политиката и интересите на гражданите в двете общини позициите на БСП и АБВ съвпадат в голяма степен.

Според Румен Петков и Казанджиев, и Михайлова са добре познати, показали са, че за тях интереса на жителите е над партийните пристрастия и принадлежност. "За нас е важно ключови центрове, какъвто е Ловеч сред областите в централна северна България, какъвто е Троян със своите мащаби и с динамиката на развитието на различни сектори от обществения и икономическия живот, да имат ляво, социално отговорно управление", каза още Петков.

Той добави, че АБВ ще имат повече от 240 кандидати за кметове в страната и в почти всички общини листи за съветници. В Ловешка област АБВ ще имат кандидат за кмет само в Угърчин. Навсякъде ще издигнат кандидати за общински съветници.

Източник: БТА